Завод за ургентну медицину Ниш, Војислава Илића бб, 18108 Ниш, Р. Србија

Тел: +381 (18) 529-001 / Факс: +381 (18) 232-483 / Емаил: office@hitnanis.org

петак, 03 март 2017 14:52

Повређену министарку др Славицу Ђукић-Дејановић екипа ЗХМП Ниш на челу са директором др Славољубом Живадиновићем успешно транспортовала до КБЦ Бањица

 

 Министарка Славица Ђукић Дејановић јуче је доживела чак два удеса, пре и после митинга Александра Вучића у Врању, и само пуком срећом није настрадала.

 

 

 

Прошла је с поломљеним раменом и кључном кости, али и потресом мозга, због чега се не сећа несреће, а није животно угрожена. Она је нешто после 10 часова стигла у институ на Бањици колима нишке Хитне помоћи.

 

 

 

 

Министарку је сачекао супруг Ранко са својом ћерком и породичним пријатељем.

 

 

 

Ранко је рекао за Курир да се са Славицом чуо и да се она само сећа да је седела на месту сувозача.

 

 

 

Директор Клинчког центра Ниш др Зоран Радовановић и узјаву за Курир каже да је Славица Ђукић Дејановић имала ишчашење и прелом десног рамена.

 

 

 

"Славица је јутрос у пратњи санитетског возила у 7.30 кренула у ортопедску болницу на Бањици, у стабилном стању, свесна је. Када смо је примили сноћ била је дезоријентисана, након свих прегледа констатовили смо да нема унутрашње повреде, да има ишчаћење и прелом десног рамена. У договору са Славицом и колегама из Ниша, одлучено је да се операција ради у Београду на Бањици. Није компликована операција, али постоперативни ток траје 15 - ак дана. Што се тиче возача, он нема повреде, али је и он јутрос транспортован на Бањицу, како би се одрадила још нека дијагностика - каже за Курир др Радовановић.

По министарку је 7.06 сати стигло најбоље возило нишког Завода за хитну медицинску помоћ, након чега је она на носилима изнета из Клиничког центра. Поред ње је била једна старија жена која ју је држала за руку. Након што је пажљиво унета у санитет, у колицима је довежен и њен возач.

Удес у коме је повређена министарка без портфеља Славица Ђукић Дејановић догодио се у четвртак увече око 19.45 на километар од Предејана у Грделичкој клисури у правцу Лесковца, потврђено је Куриру у ПУ Врање.

 

Прочитано 6021 пута Последњи пут измењено понедељак, 06 март 2017 21:18