Завод за ургентну медицину Ниш, Војислава Илића бб, 18108 Ниш, Р. Србија

Тел: +381 (18) 529-001 / Факс: +381 (18) 232-483 / Емаил: office@hitnanis.org

уторак, 03 јануар 2017 20:34

ГРАДОНАЧЕЛНИК ОБИШАО И ПОЛИЦИЈСКУ УПРАВУ И ХИТНУ ПОМОЋ

 

 

 

 

 03.01.2017.

 

 

 

 

 

У новогодишњој ноћи Градоначелник Ниша Дарко Булатовић, заменик градоначелника Милош Банђур, члан Градског већа Саша Живић и помоћник градоначелника Драгослав Павловић обишли су и Полицијску управу у Нишу, као и Завод за хитну медицинску помоћ где су од дежурних екипа добили информације о томе како протиче новогодишња ноћ.

У Полицијској управи речено је да ноћ протиче мирно. На тргу и јавним местима новогодишња ноћ била је без већих инцидената, рекао је начелник ПУ Нинослав Митић.

Лекари нишке Хитне помоћи на терену су интервенисали 120 пута и збринуто је око 500 пацијената. Јављали су се због вирусних и респираторних инфекција, као и због тегоба изазваних прекомерним уносом алкохола. Збринуто је и тринаестогодишње дете које је задобило повреду шаке приликом бацања петарде.

Градоначелник је истакао приликом обиласка хитних служби да га радује што је полиција предузела све превентивне мере и што није било већих проблема током концерта на Тргу Краља Милана. Такође је похвалио рад дежурне екипе Завода за хитну медицинску помоћ који су интервенисали правовремено и ефикасно и свима којима је било потребно указали неопходну помоћ. „Апелујем на све суграђане да смање употребу петарди у време празничних дана. Морамо бринути о суграђанима, свако са своје стране, и полиција и Хитна. Ми такође дајемо све од себе да наши суграђани живе боље“, поручио је овом приликом Дарко Булатовић.

Прочитано 5840 пута Последњи пут измењено понедељак, 09 јануар 2017 20:40