Завод за ургентну медицину Ниш, Војислава Илића бб, 18108 Ниш, Р. Србија

Тел: +381 (18) 529-001 / Факс: +381 (18) 232-483 / Емаил: office@hitnanis.org

понедељак, 03 октобар 2016 13:32

НЕЗГОДА СА ЦИРКУЛАРОМ Машина Нишлији одсекла део длана и три прста

 02. 10. 2016 

Нишлији старом 40 година циркулар је одсекао део длана и три прста приликом сече огревног дрвета, због чега је вечерас хитно упућен за Београд.

 

 

 

 

 Директор нишке Хитне помоћи  Славољуб Живадиновић саопштио је да је  тешко повређени човек одмах упућен у Београд , а адекватно је спакован и ампутирани екстремитет како би се сачувала његова виталност у циљу реконструкције повређене руке.

У оваквим ситуацијама сваки тренутак је драгоцен јер само хитна хируршка интервенција може значити спас за повређену руку. Ово је четврти хитни транспорт за Београд који смо имали за последњих неколико дана ради спровођења медицинских процедура које се не раде у Нишу , а друга незгода на циркулару у протекла четири дана. Тако смо 28. септембра одвезли једног младића којем је такође машина за сечење дрва одсекла три прста на руци. Он је такође хитно упућен у Београд на микрохирурску операцију ушивања прстију.  Осим тога имали смо и једну ортопедску повреду и крварење једњака који су такође захтевали лечење у медицинским установама у нашој престоници – казао је Живадиновић .

Ово је четврта хитна ноћна вожња због медицинске интервенције које се не раде у Нишу у протекла неколико дана што доста оптерећује рад Хитне помоћи - нагласио је директор Хитне помоћи др Славољуб Живадиновић.

 

 

 

Прочитано 6171 пута Последњи пут измењено понедељак, 03 октобар 2016 14:05